פרסום בגוגל מול פרסום בפייסבוק

רבים מידידי הקרובים, וגם ידידי הרחוקים, פנו אלי בבקשה שאעשה סדר בנוגע לשתי שיטות הפרסום העיקריות ברשת: פרסום בגוגל מול הפרסום בפייסבוק. להלן מאמר המפרט את היתרונות והחסרונות של כל שיטת פרסום.

פרסום בגוגל

הפרסום ב-Network Google Search – רשת החיפוש של גוגל, מופיעות מודעות הפרסום מעל לתוצאות החיפוש הרגיל או מתחתן. כך גם במכשירים סלולריים. פרסום בגוגל נחשב ליעיל במיוחד ובעל אחוזי סגירה גבוהים, מאחר והוא מוגדר "פרסום במשיכה", כלומר, הגולש מקיש במנוע החיפוש את בקשתו וכמענה לדרישתו מקבל תוצאות שמעליהן ומתחתן מודעות הרלוונטיות לשאילתה. חשוב להדגיש כי הפרסום מופיע רק לאחר שהגולש ביצע פעולה אקטיבית.

Google Display Network המכונה אף GDN ובעבר כונתה רשת המדיה היא קבוצת אתרים שבעליהם  מעוניינים בהכנסה נוספת ולכן הטמיעו את גוגל אדסנס, האפשרות להציג מודעות גוגל באתר ולקבל חלק מהרווחים. ברשת זו נמנים אתרי חדשות, אתרי בלוגרים וכן גם אתרי גוגל: Gmail ו- YouTube ועוד רבים נוספים. המפרסם ברשת זו יכול להתמקד באתרים מסוימים לפי פילוח של אתר נבחר - Placements, להתמקד בתחומי עניין או העדפות של הגולש (כן, נכון, Google עוקב אחר הפעילות שלנו ומנתח את האתרים והתוכן שהגולשים קוראים). פרסום זה נקרא פרסום הקשרי (קונטקסטואלי), לשם המחשה אם גלשתם בבלוג להכנת סושי, רוב הסיכויים הם שאתם מתעניינים גם במוצרים מקבילים, כגון קוצץ ירקות חשמלי או סכין שף ועוד.

פרסום ביוטיוב נחלק לשני חלקים, הראשון מכונה קדימון והשני חיפוש ביוטיוב. הקדימון הינו סרטון הפרסומת המופיע כפתיח לפני הסרטון המבוקש (לעתים ניתן לעצור אחרי מספר שניות, לעיתים לא). יש לציין כי פרסומת המשולבת כבאנר על הסרטון או לצידו, איננה שייכת לפרסום רשת התוכן.

הפרסום בפייסבוק

הפרסום בפייסבוק מופיע לצד ציר החדשות  (Newsfeed) וגם בתוך ציר החדשות בצורת פוסט כאשר בראש הפוסט תופיע ההודעה "בחסות". יש לציין כי הפרסום בפייסבוק הינו פרסום הקשרי בלבד וניתן למקד אותו לפי מגדר / סטאטוס / גיל / תחומי עניין / חברויות בקבוצת הגולש ועוד.

השווה והשונה - מי עדיף ומתי?

לדעתי אין אופציה עדיפה של אפשרויות הפרסום. הדבר תלוי בצרכים ובמטרות של המפרסם.

  1. פרסום במשיכה – זו האופציה הטובה ביותר הקיימת בעולם הפרסום. אחוז התגובה במקרה הזה הוא הגבוה ביותר והסיכוי למכירה הוא הגדול ביותר, מאחר והגולש ביצע חיפוש ממוקד יותר או פחות דבר המעיד עליו כי הוא מעוניין בנושא. אליה וקוץ בה: מדובר בפרסום היקר ביותר. Google מדווח כי העלות לקליק בביטוי "עורך דין רשלנות מקצועית", לדוגמא, הוא כ-200  ₪ לקליק.  הפרסום במשיכה ניתן אך ורק ברשת Google Search.
  2. שימוש בתמונות / בווידאו כחלק מהמסר הפרסומי – האם ניתן לשלב תמונה או וידיאו או מודעות טקסט בלבד?
    השימוש בתמונות ניתן ברשת ה- GDN ובפייסבוק, כשזה, האחרון, נחשב לנדיב ביותר בשטח הפרסום של תמונות לצד מלל. השימוש בתמונות אינו אפשרי ברשת Google Search.
  3. פרסום באתרים צד שלישי – כאשר מעוניינים לפרסם באתרים הגדולים במחיר נמוך יחסית, או בהיקפים קטנים או בלי צורך בסגירת חוזה אישי עם פורטל, כמו בעיתון כלכליסט לדוגמא או לפרסם לצד סרט וידיאו ב- YouTube או בעיתונות מגזרית (רוסית, ערבית), שם הגולשים נמצאים.
    פרסום בשיטה זו ניתן רק ברשת ה- GDN, לא ניתן לעשות זאת ברשת Google Search או בפייסבוק (בפייסבוק באופן חלקי ביותר)
  4. פילוח השוק - סגמנטציה – או בעגת אנשי המדיה האינטרנטית, "לטרגט", מציגה פרסומות רק לחלק מהגולשים, לדוגמא, מעצב טבעות נישואין המעוניין להראות פרסומות רק לגולשים בעלי סטאטוס "מאורסים" או לחברים בקבוצה מסוימת.
    הפרסום בשיטה זו ניתן באופן מושלם ב- Facebook באופן חלקי בלבד ברשת ה- GDN ולא קיים ברשת Google Search.
  5. עיוורון באנרים – אחת מבעיות הפרסום היא כי הגולשים לא מתייחסים לפרסומות "והעין" מתעלמת שלא במודע מאותם אזורי פרסום. הבעיה הזו קיימת באופן חלקי ברשת Google Search (התוצאות מתאימות לבקשת הגולש ולכן הן רלוונטיות), יש לציין כי ישנם גולשים שאינם "קוראים" את הפרסומות הממונות בכלל, עיוורון הבאנרים ברשת ה- GDN לא קיים היות והגולש לא מכיר את האתר ומיקומי הפרסומות. בפייסבוק הוא קיים לצד ציר החדשות בצורה גבוהה, בתוך ציר החדשות חלק גדול מהגולשים עדין לא מזהים שזה פרסומות ולכן אין כמעט עיוורון באנרים.
  6. מוצר חדש / מיתוג / מיצוב – מתייחס בדרך כלל ללקוחות שעדין לא הבשילו ועדיין לא מבצעים חיפושים. ניתן רק ברשת ה- GDN וב- Facebook, לא ניתן רשת Google Search.
  7. רימרקטינג / ריטרגטינג – שיטה לפיה הפרסום ממשיך לרוץ אחר הגולש. אופציה זו קיימת בכול הערוצים. יש לציין כי צורת העבודה של פייסבוק עדיפה על זו של Google, מאחר וגוגלמשתמשים בטכנולוגיית עוגיות ולא בקהל מטרה, כמו בפייסבוק.
  8. Cross Platform / Cross Device – במקרה זה כאשר הגולש התחיל לעבוד בתחנה אחת, כמו במחשב המשרדי, עבר בהמשך היום למכשיר הסלולארי שלו, וסיים במחשב הביתי. אצל פייסבוק אין שום בעיה היות ופייסבוק עוקבים אחר המשתמשים ולא אחר אמצעי הגלישה (ההתקן) גוגל לעומתם, המשקיעים משאבים רבים לבעיה זו, החלו להתגבר על בעיה זו רק בתקופה האחרונה
  9. חוסמי פרסומות – הרעה החולה שך פרסומות באינטרנט, תוכנות לחסימת פרסומות, רשת המדיה חסום, פייסבוק בצד ימין חסום, כעת פחות מצליחים לחסום בניוזפייד.

לסיכום, ברבים מהמקרים אופיו של המוצר או השירות עשוי לקבוע את סוג הפרסום. פרסום שמלות כלה יתאים לפרסום בפייסבוק לפי טרגט - אירוסין. יחד עם זאת, היופי בפרסום בעולם הדיגיטל הוא יכולת מדידת התוצאות בכל רגע נתון לפי כל אפיק. כך ניתן לבצע בדיקות A/B Testing או "פרסום גישוש" (בתקציב נמוך) ועל פי התוצאות ניתן לקבל החלטות מושכלות.

מאת: אבישי פרוינד, מרצה ומומחה לשיווק ב- Google וברשתות חברתיות. מייעץ ומלווה גופים מוסדיים ופרטיים בכל הקשור למדיום האינטרנטי.

 

השאר תגובה





03-6443777